Hoppa till huvudinnehåll

Offentlig upphandling av byggentreprenader

Grundkurs, halvdag

Som anbudsgivare i en offentlig upphandling behöver du känna till reglerna så att du kan lämna anbud som uppfyller de krav som ställs och som är utformat på ett optimalt sätt. Denna kurs är praktiskt inriktad och vänder sig till dig som arbetar med att lämna anbud inom bygg-, installations- och anläggningssektorn.

    

Offentligt upphandlade kontrakt står för en stor andel av inköpen i Sverige. 2017 annonserades totalt 18 525 offentliga upphandlingar och 39 % av dem var anläggningsupphandlingar. Marknaden för byggentreprenader för upphandlande myndigheter och enheter är mycket stor.

Under kursen kommer vi att gå igenom de grundläggande bestämmelserna i lagen om offentlig upphandling, LOU, som du som anbudsgivare behöver känna till för att försäkra dig om att ett komplett och konkurrenskraftigt anbud lämnas samt för att kunna hantera situationer om du inte tilldelas kontrakt. Fokus kommer att ligga på LOU, men LUF kommer också beröras.

Kursen är praktiskt inriktad och bestämmelserna kommer att presenteras utifrån verkliga fall. Mot bakgrund av bestämmelserna i standardavtalen AB 04 och ABT 06 ges praktiska tips och råd kring utformning av anbud och hantering av frågor som kan uppkomma under och efter anbudstiden. Du har möjlighet att bidra med frågor och exempel från din egen arbetssituation.

Vem bör gå kursen?

Kursen är anpassad för entreprenörer som arbetar inom bygg-, installations- och anläggningssektorn och arbetar med att ta fram anbud till offentliga beställare; den rekommenderas till dig som arbetar som affärschef, anbudsansvarig och kalkylator.

Förkunskaper

Grundkurs, inga särskilda förkunskaper krävs.

Format & pris

Halvdag, 2500 kr ex moms. I priset ingår kurslitteratur samt måltider och fika.

Är ni en större grupp som vill gå denna kurs rekommenderar vi att ni hör av er till oss och bokar in en företagskurs.

Kontakt

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta AGs kurskoordinator Kristin Elliott via kurs@agadvokat.se