Hoppa till huvudinnehåll

Felansvar och besiktningar

Specialinriktad kurs, halvdag

Denna kurs om felansvar och besiktningar riktar sig till dig som är entreprenör eller beställare, och ger dig fördjupad kunskap om entreprenörens felansvar och besiktningsinstitutets reglering och verktyg för att hantera och se till att standardavtalens formaliaregler blir uppfyllda. Entreprenörens felansvar har genom rättsfall från Högsta domstolen delvis getts en ny innebörd med mycket stor påverkan för marknadens aktörer. 

    

De allra flesta entreprenader mellan kommersiella parter upphandlas idag med något av de två övergripande standardavtalen som avtalsinnehåll, AB 04 för utförandeentreprenad och ABT 06 för totalentreprenad. I avtalen har fel definierats som en avvikelse, vilket innebär att en del av entreprenaden inte utförts eller inte utförts på kontraktsenligt sätt. 

Bedömningen av om fel föreligger avgörs vanligtvis av en besiktningsman. Det är därför viktigt att både beställare och entreprenörer samt besiktningsmän har god kännedom om de regler som gäller för besiktningsförfarandet. 

Kursen ger dig kunskap om omfattningen av entreprenörens felansvar, vilka olika typer av besiktningar som finns och när det är aktuellt att hålla de olika besiktningarna. Vidare går vi igenom de regler som gäller för fel och ger handfasta råd om hur beställare respektive entreprenör bör agera i samband med att fel upptäcks samt inför, under och efter en besiktning. Under kursen går vi också igenom frågelistor med tillhörande checklistor och brevmallar. 

Vem bör gå kursen?

Du som arbetar inom bygg-, installations- och anläggningssektorn eller du som arbetar för beställare av sådana entreprenader och som kommer i kontakt med frågor om fel och hantering av besiktningar. Platschefer, arbetsledare, projektledare, ombud och övrig ledande personal hos såväl beställaren/byggherren som hos entreprenören.

Förkunskaper

Specialinriktad kurs.

Format & pris

Halvdag, 2500 kr ex moms. I priset ingår kurslitteratur samt måltider och fika.

Är ni en större grupp som vill gå denna kurs rekommenderar vi att ni hör av er till oss och bokar in en företagskurs.

Kontakt

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta AGs kurskoordinator Kristin Elliott via kurs@agadvokat.se