Hoppa till huvudinnehåll

Entreprenörens ersättningsrätt för produktionsstörningar

Specialinriktad kurs, heldag

I nästan alla entreprenader inträffar störningar som påverkar effektiviteten i framdriften negativt och bidrar till ökade produktionskostnader. Denna kurs riktad till dig som entreprenör går igenom reglerna i AB 04 och ABT 06 som reglerar entreprenörens rätt till ersättning när olika produktionsstörningar uppkommer.

    

Konkurrensen i byggbranschen är hög. För att vinna en anbudstävlan måste entreprenören därför räkna med tajta ekonomiska marginaler vid prissättningen av sitt anbud. Att prissätta alla på anbudsstadiet okända och eventuella händelser som riskerar att störa produktionen låter sig därför ofta inte göras om anbudet skall vara konkurrenskraftigt. I nästan alla entreprenader inträffar dock i praktiken många störningar som påverkar effektiviteten i framdriften negativt och medför ökade produktionskostnader, vilket riskera att helt förbruka de redan från början tajta ekonomiska marginalerna i entreprenaden. 

Denna kurs går igenom reglerna i AB 04 och ABT 06 som reglerar entreprenörens rätt till ersättning när olika produktionsstörningar uppkommer. Ett särskilt fokus läggs dock på vad entreprenören rent praktiskt måste göra för att skaffa sig underlag och dokumentation som bevisar de verkliga ekonomiska konsekvenserna av produktionsstörningarna, något som ofta är helt nödvändigt för att kunna få fullt betalt för uppkomna merkostnader. För det är tyvärr en sak att har rätt, men en annan sak att också få rätt. 
 

Vem bör gå kursen?

Du som arbetar med bygg-, installations eller anläggningsentreprenader och kommer i kontakt med frågor som har med produktionsstörningar att göra, t ex platschefer, arbetsledare, projektledare, arbetschefer och övrig ledande personal.

Förkunskaper

Specialinriktad kurs.

Format & pris

Heldag, 4500 kr ex moms. I priset ingår kurslitteratur samt måltider och fika.

Är ni en större grupp som vill gå denna kurs rekommenderar vi att ni hör av er till oss och bokar in en företagskurs.

Kontakt

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta AGs kurskoordinator Kristin Elliott via kurs@agadvokat.se